Re: chybně vydaná faktura v 03/2013
Musíte vystavit ODD dle §43 ZDPH (vaše chyba) jen na rozdíl, s DUZP původní faktury 3/2013 a dodatečné přiznání za 1.Q. U malého rozdílu, kdy cena měla být správně vyšší by šlo jít na §104 odst.2 a doplatit DPH na výstupu až v 2.Q. Pokud měla být ale cena nižší, lze vzít správně DPH zpět jen dodatečným př. Pokud ne, může být při kontrole FÚ toto zpět vzaté DPH neuznáno.
Děkuji Vám za reakci.
Fakturovala jsem celkem cca 300,- a měla jsem fakturovat cca 1 300,-. Mohu tedy v tomto případě na původní fakturu vystavit dobropis a poté vydat fakturu novou, s již správnou částkou?
Ještě jednou díky za doplnění informací.
Ano - malá částka
Nedala by se ta původně chybně vystavená faktura obhájit? a nyní vystavit fa jen na na rozdíl 1.000Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
26. 6. 2013 10:08
Dobrý den.
V březnu jsem vydala fakturu, na které jsem špatně zadala částku za jednotku. Tudíž celková cena za zboží je špatná. DPH bylo odvedeno za 1.q.
Jak nyní postupovat - vydat aktuálně novou fakturu se správnou částkou a na původní špatnou fakturu vystavit opravný daňový doklad?
Bude to tak v pořádku?
Moc děkuji za radu!