Re: exekuce a svěření dítěte do péče
>Dobrý den,
>
>moc vás všechny prosím o radu. Mám pracovnici, vdaná,
>uplatňuje daňové zvýhodnění na syna a také ji srážím
>exekuci.
>
>Při výpočtu exekuce jsem zohledňovala nezabavitelnou
>částku na manžela a na dítě. Nyní se bude rozvádět a
>donesla papír o svěření dítětě do vlastní péče, ale
>rozvedená ještě není. Jak dlouho budu zohledňovat manžela
>při výpočtu exekuce? Až do dne rozvodu? Ale to se může
>táhnout pěkně dlouho...
>
>A tím, že jí byl svěřen syn do péče, už nemusím chtít
>potvrzení při změně zaměstnání manžela, je to tak?
>
>Za ochotu moc děkuji.
>Ano,to může trvat pěkně dlouho, ale dokud nejsou rozvedeni, považujete manžela za vyživovanou osobu.Syn jí byl svěřen do péče, pro daňové zvýhodnění už potvrzení od manžela nepotřebujete.
>P.
aby toho nebylo málo, dneska na ni došla druhá exekuce (nezaplatila 1026 Kč za pojistku a k dnešnímu dni je exekuce celkem 12600 kč, to je šílený), tak až dosrážím tu první exekuci (obě nepředností), tak teprve budu srážet tu druhu, nepletu se? A mám exekutorovi napsat, že je "v pořadí" ?
Ještě jednou moc děkuji.
ano, nejdříve dosrážíte tu první, teprve potom začnete srážet tu další. Ex.napište, žeje v pořadí, on by se stejně asi ozval, proč nesrážíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
26. 6. 2013 10:12
Dobrý den,
moc vás všechny prosím o radu. Mám pracovnici, vdaná, uplatňuje daňové zvýhodnění na syna a také ji srážím exekuci.
Při výpočtu exekuce jsem zohledňovala nezabavitelnou částku na manžela a na dítě. Nyní se bude rozvádět a donesla papír o svěření dítětě do vlastní péče, ale rozvedená ještě není. Jak dlouho budu zohledňovat manžela při výpočtu exekuce? Až do dne rozvodu? Ale to se může táhnout pěkně dlouho...
A tím, že jí byl svěřen syn do péče, už nemusím chtít potvrzení při změně zaměstnání manžela, je to tak?
Za ochotu moc děkuji.
P.