Re: rozvod - odpočet na děti
Jestli se mohu přidat, co teď zpětně s tím, budu mít asi podobný případ.
Děkuji
já měla podobný případ.. a paní z Fu při kontrole mi řekla, že to je od nabytí právní moci.. rozvod v lednu a uvedli že od srpna spolu nežijí, jen musíte mít pozjištěno zda manželka nepobírala zvýhodnění.. já mu zrušila zvýhodnění od ledna.. a při kontrole OK
Tak to jste měli kliku, že úřednice byla neznalá (pro vás tím správným směrem:). Teď jsem si znovu četla §, co všechno má zam-nec doložit , nic o rozsudku tam není. Takže když on udělá změnu v prohlášení , že od ledna nechce uplatňovat, bez nějakého zdůvodňování, tak myslím, že na to těžko někdo přijde (ledaže by manželka podala DP a v něm by si dala děti od srpna).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
27. 6. 2013 8:19
Zaměstnanec donesl rozsudek o rozvodu, který nabyl právní moci 12.6.2013. Má 3 děti, které byly svěřeny do výchovy matky. Matka je na MD a v rozsudku jsem se dočetla, že od října 2012 nemají společnou domácnost (odstěhoval se), ale za rok 2012 jsem mu ještě udělala vyučtování a odpočet na manželku (donesl potvrzení). Od kdy už nemá nárok na odpočet na děti. Děkuji moc