Výpověď pro nadbytečnost, nemoc

• (neregistrovaný)

27. 6. 2013 9:51

Dobrý den, prosím Vás o radu u konkrétního případu. Zaměstnankyně dostala výpověď pro nadbytečnost § 52, písm. c) ke dni 31.10.2012 s tím, že jí nemůže být přidělována práce a bude jí dvouměsíční výpovědní doba placena průměrem, pak 3 měsíce odstupné. Zaměstnankyně má od 30.10.2012 nemocenskou až dosud. Z OSSZ přišlo, že si zažádala o invalidní důchod. Chtějí vyplnit Potvrzení zaměstnavatele podle § 83 zákona 582/1991 Sb. Podpůrčí doba bude vyčerpána dne 20.7.2013. Nevím, jaké datum napsat na OSSZ jako ukončení pracovního poměru. Ukončení sice mělo být 31.12.2012, ale když je nemocná a ani nevyčerpala ty 2 měsíce výpovědní doby, jak to bude? Kdy přesně bude ukončení PP? Nemocenskou by měla mít ukončenou ke dni 20.7.2013, kdy jí končí podpůrčí doba. Pak se jí budou platit 2 měsíce náhrady mzdy a pak ještě odstupné? Vůbec se nemůžu dopočítat, jaké přesné datum bude ukončení PP, ke kdy ji mám odhlásit atd. O kolik dní se bude prodlužovat výpovědní doba. Zamotala jsem se do toho, tak mi prosím poraďte.
    Děkuji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).