Re: Nástup na MD - jaké náležitosti?
Pod kolonkou nemocenská byste měla mít ještě napsáno ,,peněžitá pomoc v mateřství". Mrkněte se ještě jednou.
Máte pravdu, je to tam. Neviděla jsem to vytisklé proto, že mi to program automaticky celé přeškrtal, jakmile jsem zadala nemoc nebo ošetřovné a ty ostatní textové položky už nebyly čitelné.
Ještě mi prosím řekněte, kolik dní MD bude trvat a co bych měla udělat, až bude konec MD a paní bude přecházet na RD.
Děkuji moc. Ještě, že Vás "máme".
Pokud na MD nastoupí 10.7.2013, tak bude MD končit 21.1.2013. Pokud před ukončení MD požádá zaměstnavatele o čerpání nevyčerpané dovolené z r. 2013, je zaměstnavatel povinen dovolenou umožnit čerpat a teprve pak nastoupí na RD. Pokud nepožádá zaměstnavatele o čerpání RD, má se ze zákona za to, že RD bude trvat do 3 let věku dítěte a musí do práce nastoupit den po dovršení 3 let věku dítěte. Na ZP ji odhlásíte až po ukončení RD nebo pobírání rodič. příspěvku (podle toho, co bude trvat déle).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
27. 6. 2013 11:36
Dobrý den, omlouvám se - teprve začínám a teď jsem se dozvěděla, že nám začátkem července nastoupí na MD jedna paní. Paní měla nejdřív 1 dítě, teď marodí a z neschopenky přejde na MD.
Zeptám se asi hloupě, ale MD bude vyplácet sociálka? Jsme firma nad 25 zaměstnanců. Co bych měla ohledně jejího nástupu na MD všechno udělat?
Děkuji moc za pomoc.