Re: výše PPM prosím
Jestli se vám podařilo usmlouvat termín na 20.11., tak se vejdete do ochranné doby a PPM se bude počítat jako kdyby sociální událost nastala den po ukončení PP. Takže duben 2012 až březen 2013. DPP nebyl pojištěný vztah, nic neovlivní. Nemocenské pojištění nelze zaplatit dobrovolně.
Ano, děkuji paní Líbo podařilo. Mohla bych jít teď na nový PP,
ale to se mi zdá z mé strany nesolidní a výsledek nejistý, zda bych se pak vešla do ochranné lhůty kdyby to se mnou nový zamtel ukončil dřív... Sice mě původně měl vzít na PP již od dubna,ale pak se šetřilo a bylo z toho DPP až do června.
Tak to mi teď spadl kámen ze srdce,že se nebudu muset s nikým
handrkovat a vklidu to doklepu na DPP anebo příp.na ÚP.
Děkuji moc za ochotu.Hezký zbytek dne...
Nevím přesně, jak by to bylo, kdybyste nastoupila do nového zaměstnání. Zadala jsem dotaz o kousek níž. Asi by byla možnost se domluvit na PP na dobu určitou, třeba na tři měsíce, ale nevím jestli by to bylo pro vás finančně výhodnější.
Ať se daří vám i miminku!
Mělo to být finančně výhodnější, ale protože nevím,jak se počítá pak ten průměr a taky není jistota, že dodrží, že mne zaměstnají tu potřebnou dobu, když se šetří, tak tuto variantu raděj vzdávám...
Moc děkuji za zlaté cenné rady,protože dneska to potřebuji rozlousknout - je konec měsíce. Moc jste mi pomohla paní Líbo.
Ať se daří, mějte se hezky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
28. 6. 2013 12:16
Dobrý den, prosím o radu.
Ukončila jsem PP 31.3.13 (výpověď zamce k 31.1.13) pak jsem pracovala na DPP u jiné firmy v měsících duben až červen a platila si sama zdravotní pojištění, protože měsíční DPP byla kol.7 tis.
Nyní bych potřebovala vědět za jaké období se mi bude počítat PPM, otěhotněla jsem zhruba kol.21.2. a termín porodu mám 20.11.13.
Když se píše posledních 12 měsíců, bude se to u mne brát za trvání PP anebo i období, kdy jsem nebyla nemocensky pojištěna, tj práce na DPP? Případně mám si něco za měsíce duben až říjen zaplatit na nemocenské, pomůže mi to nějak?
Moc děkuji za rady