Re: Dohoda o pracovní činnosti
Budu pracovat každý týden 20 hodin.
Paní mi tvrdí, že když je tam daná sazba 86,- Kč, tak jsme se prý domlouvali cca na částce 6500,- Kč a že je tam teda větší částka, tak se to musí odvést i z té částky 1970,- (protože vyšel jako poslední týden v měsící :-( )
Re: Dohoda o pracovní činnosti
Paní má pravdu. Pokud je dohoda sepsaná tak, že je v ní uvedeno, že budete pracovat 20 h týdně a na hodinu budete mít 86 Kč, pak nejde o zaměstnání malého rozsahu a sociální se musí odvést z každé vydělané koruny.
Co se týká zdravotního, tam je to u DPČ jinak: Při výdělku do 2499 Kč se ZP z DPČ neodvádí, při výdělku 2500 a více se odvádí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
1. 7. 2013 13:07
Chtěla bych se zeptat, jsem na Úřadě práce a od 24.6. mám uzavřenou dohodu o prac.činnosti (20 hod./týdně). Jelikož za mě Úp odvádní soc. a zdrav., zaměstnavatel mi tvrdí, že mi musí taky odvést zdrav. a soc. z částky 1970 Kč (20 hod./týdně). To se odvádí 2x? kdo má pravdu?Ve smlouvě mám napsáno 86,- Kč/hod.
Děkuji za informaci.Lenka