Re: nová firma a SP 26 % prosím
Na webu ČSSZ, tedy přímo u zdroje, to je:
http://www.cssz.cz/cz/pojistne-na-socialni-zabezpeceni/vyse-a-platba-pojistneho/
Nechci Vás od toho odrazovat, ale zvažte, zda je to pro Vás výhodné - už nyní předpokládáte, že u jednoho zaměstnance budete mít takovou nemocnost, abyste využili navíc odvedené pojistné snížením o polovinu náhrady mzdy?
Náhrada mzdy (§ 192 ZP) je za odpadlé pracovní směny po dobu prvních 21 dnů ve výši 60% průměrného výdělku a to ještě redukovaného podle sazem nem. pojištění. Tolik zase tomu nemocnému zaměstnanci nezaplatíte, aby se Vám zvýšená sazba pojistného rentovala ... ale to je čistě jen můj subjektivní názor.
Děkuji a přeij pěkný den :-).
Moc děkuji za odkaz a za odpověď. Ano, jsem stejného názoru jako Vy, myslím si, že se to nevyplatí a jsem ráda, že jste mi to potvrdila(jenom jsem chtěla pro pořádek o této možnosti informovat jednatele a nebyla jsem si jistá, zda vůbec pro letošek tu možnost má). Děkuji za pomoc, byla jsem na těch stránkách a nějak mi to nešlo najít, ale fakt je, že dneska dost spěchám :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
3. 7. 2013 8:41
Když vznikne firma (zatím s jedním zaměstnancem) během roku, má nějakou možnost zvolit si vyšší sazbu 26 % ještě pro tento rok? (Vím pouze, že se nahlašuje v lednu pro každý rok). Nepodařilo se mi najít.