Výpověď od zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

8. 7. 2013 12:17

Dobrý den,
    dostal jsem minulý měsíc písemnou výpověď pro nadbytečnost dle § 52 c) v době, kdy už jsem byl na nemocenské. Dočetl jsem se, že podle §53 je zaměstnavateli zakázáno takovou výpověď v nemocenské dát (nemoc jsem si úmyslně nepřivodil a režim léčby jsem neporušil). Jsem stále na nemocenské a rád bych se zeptal, zda vůbec musím reagovat, nebo zda stačí písemná odpověď zaměstnavateli, že s výpovědí nesouhlasím (důvod také je, že zaměstnavatel přijmul nového pracovníka), a v tom případě do kdy musím nejdéle reagovat.
    Děkuji předem za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 7. 2013 12:33

VH

Re: Výpověď od zaměstnavatele
      Pokud nebudete reagovat, Váš PP skončí uplynutím výpovědní doby bez ohledu na to, že výpověď byla doručena v době PN. Doporučuji písemně reagovat, zdůvodnit nesouhlas. V případě, že zaměstnavatel výpověď s Vaším souhlasem neodvolá, budete muset podat žalobu na neplatné rozvázání PP, žaloba musí být doručena soudu nejpozději do 2 měsíců od skončení PP (nestačí podání na poštu, musí být soudu doručeno, běh lhůt upravuje občanský zákoník).

• 8. 7. 2013 12:53

liborko (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Ještě bych se zeptal, do kdy musím reagovat (protože jsem na nemocenské), zda to stačí před zaměstnavatelem stanovenou výpovědní dobou, t.j. před 31.8.?

• 8. 7. 2013 13:02

VH

Ano, stačí, ale na poslední chvíli bych to nenechávala, aby zaměstnavatel měl čas na rozhodnutí, zda bude s odvoláním výpovědi souhlasit.

• 8. 7. 2013 13:11

liborko (neregistrovaný)

Děkuji pěkně za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).