Re: Výpověď od zaměstnavatele
Pokud nebudete reagovat, Váš PP skončí uplynutím výpovědní doby bez ohledu na to, že výpověď byla doručena v době PN. Doporučuji písemně reagovat, zdůvodnit nesouhlas. V případě, že zaměstnavatel výpověď s Vaším souhlasem neodvolá, budete muset podat žalobu na neplatné rozvázání PP, žaloba musí být doručena soudu nejpozději do 2 měsíců od skončení PP (nestačí podání na poštu, musí být soudu doručeno, běh lhůt upravuje občanský zákoník).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
8. 7. 2013 12:17
Dobrý den,
dostal jsem minulý měsíc písemnou výpověď pro nadbytečnost dle § 52 c) v době, kdy už jsem byl na nemocenské. Dočetl jsem se, že podle §53 je zaměstnavateli zakázáno takovou výpověď v nemocenské dát (nemoc jsem si úmyslně nepřivodil a režim léčby jsem neporušil). Jsem stále na nemocenské a rád bych se zeptal, zda vůbec musím reagovat, nebo zda stačí písemná odpověď zaměstnavateli, že s výpovědí nesouhlasím (důvod také je, že zaměstnavatel přijmul nového pracovníka), a v tom případě do kdy musím nejdéle reagovat.
Děkuji předem za odpověď.