Re: Ochraná lhůta pro PPM
Jestliže šla na nemocenskou hned v ochranné lhůtě z uvedeného zaměstnání do 31.1.2013, tak 180 dnů stihne a PPM se jí bude počítat tak, jako kdyby na PPM nastoupila 1.2.2013. Jestli se nemýlím, měla by jít na PPM od této soboty.
OT: My máme termín 25.8. a dcera už od začátku měsíce na mateřské je.
Kdyby 180 dnů nestihla, dostala by neschopenku v souvislosti s porodem 6 týdnů před plánovaným porodem a 6 týdnů po porodu. Na rodičovský příspěvek by měla nárok od narození dítěte.
Paní Líbo moc děkuji! Dcera jde zítra k lékaři, tak doufám, že jí to napíše. Zkoušela jsem počítat podle kalendáře od února 28+31+30+31+30=150 do konce června.+30 v červenci? Jak jste prosím došla k datumu této soboty? Nebo jste počítala 8 týdnů před porodem? Jinak se tedy babičko budeme těšit spolu:-))) Dejte vědět.
Děvčata, můžu se těšit s vámi ? My čekáme vnoučka v únoru.
Mohla jít už od soboty 29.6., to by bylo 8 týdnů před porodem, tuto sobotu je to 6 týdnů. Takže to opravdu stihne (pokud její PP trval aspoň 180 dnů - resp. 173 dnů)
Do 180 dnů počítáte do dne nástupu na PPM, počítá se to opravdu přesně na dny, ale vám to vyjde v pohodě. Předpokládám, že 270 pojištěných dnů v posledních dvou letech má.
Nástup na PPM 6 až 8 týdnů do předpokládaného data porodu. Datum si dcera vybere sama v tomto rozmezí.
Ať se daří mamince i miminku!
Je jiná doba, ani dcery nespěchaly, mám roční vnučku a dceři bylo 35, když ji porodila, druhé je 34,5 a bude mít teďko...a třetí je 29 a neženese nikam. Když bylo mojí mamince tolik, co je teď mě, tak už měla vnučky 15,13,5 a 8 let:-))))))) A aspoň si je užila. No a na druhou stranu představa, že nyní vychovávám puberťáky, je taky dost děsivá!!!
Re:berem vás do Báby klubu:-)
>Tak to já ve svých 30 letech vyvdala dvě dospělé dcery
>/z toho jednu 8 měsíců těhotnou/, takže jsem byla ve
>30 letech poprvé babička a nyní, kdy mi bude 36 tak už
>mám od každé dvě vnoučata.
>Svoje vlastní děti nemám, ale babičkovství si docela
>užívám :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
9. 7. 2013 11:55
Dobrý den, prosím zkušenou mzdovku spíš o kontrolu, zda uvažuji správně. Dcera ukončila PP 31.1.2013, v době, kdy už byla těhotná a je od té doby na nemocenské. Předpokládané datum porodu je 24.8.2013, může mi prosím, někdo spočítat, kdy nejpozději musí nastoupit na PPM, aby ji brala ještě z výdělků v minulém zaměstnání?
A snad ještě pro info, co by brala, kdyby ochranou lhůtu 180 dní nestihla?