Re: neplac.volno -zdrav.pojištění?
Na VZP chodím dost pravidelně, zhruba po třech letech. Na jiné ZP jsem ještě nebyla.
Re: neplac.volno -zdrav.pojištění?
tak při troše štěstí nás to třeba mine. bylo by lépe ty žádosti nemít, a tak neplacené voĺno neupozornit, nebo pojišťovna zjistí menší počet odpracovaných dní? mzdy nedělám, a tak jsem ani nikdy nebyla na kontrole - nevím, jestli vyžadují i výpočty mezd - tzn. kolik odprac. hodin, kolik dovolené...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
11. 7. 2013 14:45
Dobrý den
probírám s novou kolegyní mzdy po kolegyni, která odešla, a narazily jsem na problém. koncem roku 2010 některým dělníkům nezbývala dovolená, proto měli na vánoce neplacené volno. někteří den, dva, jiný třeba 7 dní. zdravotní pojištění ale firma odvedla pouze z výdělku za odpracované dny.
ráda bych věděla, jestli existuje nějaká promlčecí doba ,nebo jestli mám teď dělníky mít k tomu, aby si zjistili, zda nemají nedoplatek na zdravotním pojištění ( plus případné penále )
děkuji vám za radu.