Výpověď - RD

• (neregistrovaný)

11. 7. 2013 18:41

Dobrý den,
    prosím o radu. Zaměstnavatel m chce dát výpověd. Jsem na 1/2 úvazek na RD. Jakým způsobem se mohu vrátit na plný RD? jak dopředu to musím dát vědět? stačí e-mail? ráda bych předešla výpovědi ...bůh ví, kdo tam bude za dva roky....

Děkuji,

Lida

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2013 19:12

xJ (neregistrovaný)

Re: Výpověď - RD
      Pokud čerpáte rodičovskou dovolenou, tak vám zaměstnavatel nemůže dát, až na výjimku kdy se ruší zaměstnavatel nebo jeho část, výpověď z pracovního poměru. A nebo si pletete rodičovskou dovolenou s rodičovským příspěvkem a chodíte do práce na poloviční úvazek? Pokud je to tak, tak potom záleží na tom, jak máte sjednanou pracovní smlouvu, na kolik hodin.

• 11. 7. 2013 20:14

Lida1 (neregistrovaný)

Smlouvu mám stále na plný úvazek, jen mi méně proplácejí? Takže asi výpověď dát může. Ta by se raději vrátila na RD.

• 12. 7. 2013 8:20

xJ (neregistrovaný)

Tak že jestli to dobře chápu, máte dítě do tří let věku, ale nečerpáte rodičovskou dovolenou, ale chodíte do práce, smlouvu máte na plný úvazek, ale nějakým dodatkem ke smlouvě jste si dohodli se zaměstnavatelem úvazek kraší, tak že nyní pracujete jenom na půl úvazku. Nebo je to jinak?
      Nastoupit opět na rodičovskou dovolenou můžete kdykoliv do tří let věku dítěte a zaměstnavateli to můžete oznámit ze dne na den. Žádná lhůta ze zákona není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).