Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
12. 7. 2013 10:57
Dobrý den prosím někoho o pomoc. V rámci dodatku do kolektivní smlouvy mám připravit dohodu mezi odbory a zaměstnavatelem, která se bude týkat doby určité nově od 1.8.2013. Podle sbírky zákonů, který byl vydán rozumím všemu co chtějí aby v té dohodě bylo sjednáno až na "dobu na kterou se dohoda uzavírá". Myslí tím, že si tu dobu můžem přizpůsobit dle našich potřeb př: ...po dobu platnosti kolektivní smlouvy? Prosím poraďte jak jste si př: upravili vy. A ještě jsem zaslechla dva názory, a to na vážné provozní důvody díky kterým se může prac.poměr uzavírat opakovaně, někdo tvrdí že mezi tyto důvody patří i doba nepřítomnosti z důvodu MD nebo RD a jiný tvrdí, že nikoliv. Jaký na to máte názor?
Pročetla jsem kde co ale moudrá z toho moc nejsem a školení jsem z důvodu nemoci bohužel prošvihla. Moc všem děkuji za názory a rady.