Sleva na dítě - rozvedení cizinci

• (neregistrovaný)

12. 7. 2013 12:33

Dobrý den, ještě jeden dotaz, už jsem před chvilkou psala, teď mám zase něco jiného. Zaměstnankyně je rozvedená, je z Ukrajiny, tady má trvalý pobyt - pracuje ve firmě již přes 10 let, uplatňuje slevu na dítě, ale žádné prohlášení nebo potvrzení ze strany jejího bývalého manžela (také Ukrajinec) zde není zaevidované. Co jsem našla, tak spolu nemají moc dobré vztahy - dokumentují to různé papíry od soudu atd.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 7. 2013 12:42

Líba (neregistrovaný)

Re: Sleva na dítě - rozvedení cizinci
      Co potřebujete od manžela, když jsou rozvedení? Vy potřebujete jen rozhodnutí soudu, že je jí dítě svěřené do péče.

• 12. 7. 2013 13:00

Ládina (neregistrovaný)

Jenže pak tady mám další případ rozvedeného zaměstnance, který uplatňuje slevy na děti a potvrzení od zaměstnavatele jeho bývalé manželky, že ta slevy neuplatňuje.
      Jak jsem říkala, převzala jsem to po kolegyni, tak se snažím udělat si v tom nějaký řád a zorientovat se. Myslela jsem, že se podívám do historie a najdu si v ní nějaký návod, ale jsem z toho zamotaná ještě víc.

• 12. 7. 2013 13:09

Líba (neregistrovaný)

Jestli je dítě svěřené do péče matky, tak přece otec daňové zvýhodnění uplatňovat nemůže, takže nepotřebujete potvrzení.
      Neměli střídavou péči?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).