Re: Daňové odpisy FVE
Také jsem měla po předošlé účetní za rok 2010 špatně spočítané odpisy. Všechno jsem nanovo přepočítala a opravy provedla v DPPO za rok 2012 (ponížila VC majetku, mínusem opravila částku na 551 za té předešlé 2 roky), teď v červnu. Když jsem se informovala na FÚ, jak to provést za předošlé roky, bylo mi tak nějak řečeno, že když jsem nápravu provedla v roce 2012, mám té předešlé roky nechat tak, že se tím nic nezmění, ale mám strach to jen tak nechat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
12. 7. 2013 13:47
Dobrý den,
prosím o radu týkající se odpisů FVE zařazené do majetku 31.12.2010. Od 1.1.2011 se FVE odpisuje rovnoměrně 240měsíců bez přerušení, nyní jsem objevila chybu v účetnictví, kdy nám program počítá odpisy FVE rovnoměrně ale na dobu 20 let (tj. ve skutečnosti také 240 měsíců) ale program počítá s koeficientem, tudíž máme chybně zaúčtováné a daňově uplatněné odpisy za rok 2011 a 2012. Jak nejlépe postupovat a jak napravit předešlé dva roky, kdy byly odpisy chybně uplatněny v přiznání k DPPO.