Re: datová schránka-více klientů
Já to tak běžně dělám, jen podotýkám, že mám DS ze zákona povinně jako daňový poradce, kde jsem musela výslovně na FÚ žádat, aby do této schránky doručovali moje osobní daňové věci, je to tzv.profesní datová schránka, vy máte DS jako podnikatel, takže by neměl snad být problém, budete-li mít plnou moc k zastupování.
Ano, s plnou mocí můžete ze své DS posílat i podání za klienty (mám to tak u řady firem). Jiné firmy mi daly přístup do jejich DS, takže odesílám z jejich datovky. Už delší dobu za VŠECHNY klienty (od malých živnostníků po větší společnosti) komunikuju s úřady pouze přes datovky a je to velká úspora času.
Chtěla bych Vás moc poprosit, jestli byste mi mohla poslat na můj mejl notkan@seznam.cz vzor této plné moci pro finančák, kde je uvedeno i to zasílání přiznání atd.? Přiznám se, že nevím, co v tom textu má být vše uvedeno, aby to prošlo podle nového daňového řádu. Tak pokud to pro Vás nebude problém, byla bych Vám moc vděčná :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 7. 2013 10:08
Dobrý den,rozhoduji se mezi dat.schránkou a el. podpisem.Mám vícero klientů a zatím jem rozhodnutá pro el.podpis(a plné moci).Na zřizovatele dat.chránek jsem poslala dotaz...no a odpověděl mi tak nějak "úřednicky",takže nic nevím.Ptám se normálních lidí-datovou schránku (na mé IČ)mohu používat jen pro odesílání svých tiskopisů na úřady nebo(po dodání plných mocí)mohu z mé dat.chránky posílat i za klienty?Děkuji.