Re: exekuce - prosím pomoc!
ještě prosím ten exekuční příkaz začnu srážet ze mzdy ale zatím neposílám na účet exekutora, čekám až přijde nabytí právní moci? u jedné exekuce už nějaké srážky byly provedeny od předešlého zaměstnavatele. zatím peníze nikam neposílám??
děkuji
Re: exekuce - prosím pomoc!
pokud byly srážky provedeny, pak pravděpodobně bude první v pořadí, nezapomeňte na to, není důležité, kdy byly k vám doručeny, ale kdy byly doručeny prvnímu plátci mzdy. Zaměstnance bych si pěkně podala, protože exekuce zapřel, přestože o nich musel vědět. Pokud byly už nějaké srážky provedeny, možná bude na ex.příkazu zároveň i nabytí PM. Jinak deponujte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 7. 2013 12:54
Zaměstnanec je u nás druhý měsíc, zápočtový list nedodal, nechala jsem si podepsat osobní dotazník, kde uvádí že exekuci nemá.
Ted už mám hotové výplaty, ale nejsou vyplacené,výplatní termín je ale 20.7. a dnes 15.7 přišly na zaměstnance hned 2 exekuce. ČEZ a VZP. ještě jsem exekuce nikdy nedělala a předpokládám že VZP je přednostní? Musím výplatu za červen předělat a odeslat na čísla účtů od exekutorů vypočtené částky?
Ještě, je vyživovaná osoba přítelkyně s kterou má dítě, žijí spolu, ale trvalé bydliště má každý jiné?
děkuji moc
Helena