Exekuce - prosím pomoc!

• (neregistrovaný)

15. 7. 2013 12:54

Zaměstnanec je u nás druhý měsíc, zápočtový list nedodal, nechala jsem si podepsat osobní dotazník, kde uvádí že exekuci nemá.
    Ted už mám hotové výplaty, ale nejsou vyplacené,výplatní termín je ale 20.7. a dnes 15.7 přišly na zaměstnance hned 2 exekuce. ČEZ a VZP. ještě jsem exekuce nikdy nedělala a předpokládám že VZP je přednostní? Musím výplatu za červen předělat a odeslat na čísla účtů od exekutorů vypočtené částky?
    Ještě, je vyživovaná osoba přítelkyně s kterou má dítě, žijí spolu, ale trvalé bydliště má každý jiné?
    děkuji moc
    Helena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 7. 2013 13:09

RenataH (neregistrovaný)

Re: exekuce - prosím pomoc!
      Pokud je to možné, srážku proveďte. Pokud ne (u nás by to třeba už nešlo), začněte srážet od příštího měsíce. VZP je přednostní. Přítelkyně není vyživovaná osoba, jenom dítě. Musela by být manželka, na bydlišti nezáleží.

• 15. 7. 2013 13:09

jasná. (neregistrovaný)

Přítelkyně není vyživovaná oaoba (museli by být manželé), dítě započítáte do vyživovaných osob. Pokud už máte spočítané výplaty a uzavřené období, nechala bych být a exekuce navedla od příštího měsíce.

• 15. 7. 2013 13:17

Helenaaa (neregistrovaný)

ještě prosím ten exekuční příkaz začnu srážet ze mzdy ale zatím neposílám na účet exekutora, čekám až přijde nabytí právní moci? u jedné exekuce už nějaké srážky byly provedeny od předešlého zaměstnavatele. zatím peníze nikam neposílám??
      děkuji

• 15. 7. 2013 13:27

RenataH (neregistrovaný)

pokud byly srážky provedeny, pak pravděpodobně bude první v pořadí, nezapomeňte na to, není důležité, kdy byly k vám doručeny, ale kdy byly doručeny prvnímu plátci mzdy. Zaměstnance bych si pěkně podala, protože exekuce zapřel, přestože o nich musel vědět. Pokud byly už nějaké srážky provedeny, možná bude na ex.příkazu zároveň i nabytí PM. Jinak deponujte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).