Re: Násup do zaměstání
Pokud se s Vámi bude chtít dohodnout na skončení, tak si v dohodě nechejte napsat, že končíte pro nadbytečnost (automaticky pak náleží odstupné) a navíc si můžete zkusit vymínit odstupné vyšší než 3měsíční. Pokud nebude souhlasit on, tak se prostě nedohodnete a on bude nucen Vám dát výpověď, takže nejprve poběží výpovědní doba a pak teprve pr. poměr skončí s odstupným.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
16. 7. 2013 14:36
Dobrý den, od září mám nastoupit zpátky po dvou dětech do zaměstnání. Zaměstnavateli jsem volala a chtěla jsem od něho vědět zda se mnou počítá, protože ženy, co si dovolily jít přede mnou na mat. a rod. dovolenou propouštěl, ale odvětil, že mám přijít v den nástupu a pak to vyřešíme. Chtěla jsem to dopředu vědět, zda si mám hledat jíné místo. Syn má 6.9(pátek) narozeniny, takže 9.9(pondělí) bych měla nastoupit? Když mi poté předloží dohodu o rozvázání PP budu mít nárok na podporu? 9.9 mi určitě napíše, že jsem pracovala, nechá mě tam zakládat smlouvy.