Hlavní navigace

Starobní důchodce, ELDP

  • (neregistrovaný)

    17. 7. 2013 10:35

    Dobrý den. Starobní důchodce ukončil PP a měl 2 dny přečerpané dovolené. Dostanou se tyto 2 dny přečerpané dovolené do doby odečtené? Nějak moc nad tím přemýšlím a nemůžu se dopátrat závěru. Myslím si, že to v době odečtené nebude, ale logicky by to tam mělo patřit. Tak teď nevím, poradíte někdo? Děkuji.

    Tento dotaz jsem psala v pondělí a došli jsme společně k závěru, že přečerpaná dovolená bude v odečtených dnech. Kolegyně z jiné firmy má teď kontrolu z OSSZ, tak jsem se šla kontrolních pracovnic zeptat, zda to mám správně. A řekli mi, že mám udělat opravný ELDP a přečerpanou dovolenou do odečtených dob nedávat. Logicky že se vyvodí, že přeč. dovolená bude v odečtených dnech, ale ve skutečnosti tam nemá být. Ono, že to není neplacené volno, pouze se to tváří jako neplac. volno. Nikde, že NENAJDU, že přečerpaná dovolená se zahrnuje do odečtených dnů.
    Takže se s vámi dělím o své zkušenosti a přeji všem klidný den.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 7. 2013 10:51

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Starobní důchodce, ELDP
      děkujeme za informaci. Někdy si říkám - kdo se moc ptá, moc se doví.
      Takových nařízení a metodik, někdy úplně nesmyslných, a pak, když je něco naprosto logické - jejich pokyny se liší. No zase nová zkušenost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).