Re: Faktura v hotovosti
No právě se mi zdá divný to jednou dát tak a jednou tak, chtěla bych mít zavedený "jednotný systém" :-), pamatuju si, že nám kdysi daňový poradce říkal, že když je to fa tak má být ve fa. Ale asi to není nikde v zákoně striktně dané, že?
Re: Faktura v hotovosti
Já jsem pro co nejvíc dokladů mezi přijatými fakturami, už jen z důvodů lepší dohledatelnosti, hodnocení dodavatelů a i třeba přenesení daňové povinnosti, kterou můj software z pokladny neumí.A když přeci někomu platím hotově, tak mám v pokladně buď strvzenku nebo jeho podpis na výdajovém dokladu, tak nevím, kde je problém? Na VPD napíši číslo placené faktury a nemusím nic kopírovat.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2013 8:31
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše názory na hotovostní faktury, dáváte je do faktur a do pokladny jejich uhrazení nebo je dáváte zrovna do pokladny? Já bych byla pro dát fa do faktur a pokladnou je jen uhradit, ale bývalý účetní faktury v hotovosti dával do pokladny, že u některých není stvrzenka o zaplacení, tak jak prý budu dokazovat, že to bylo zaplaceno.......
Díky za názory a zkušenosti.... :-)