Dobrý den Mám dotaz ohledně subdodávek - montáž vrat Fakturujeme firmě - plátci DPH,který má uzavřenou smlouvu s fyzickou osobou - neplátce DPH. Montáž vrat byla tedy provedena u toho neplátce, ale faktura je pro plátce a ten si to bude fakturovat teprve neplátci. V loňském roce se to fakturovalo s 10 % DPH na základě dodání potvrzení že se jedná o sociální bydlení. Je pravda, že letos to již tedy spadá do přenesené daňové povinnosti???? a já budu fakturovat bez daně???
Budete fakturovat neplátci v režimu přenesené daňové povinnosti. Konečný dodavatel přefakturuje potom celou dodávku neplátci DPH včetně DPH, jelikož se jedná o sociánílní bydlení, uplatní se snížená sazba daně.
21. 2. 2012 16:13
Dobrý den
Mám dotaz ohledně subdodávek - montáž vrat
Fakturujeme firmě - plátci DPH,který má uzavřenou smlouvu s fyzickou osobou - neplátce DPH.
Montáž vrat byla tedy provedena u toho neplátce, ale faktura je pro plátce a ten si to bude fakturovat teprve neplátci.
V loňském roce se to fakturovalo s 10 % DPH na základě dodání potvrzení že se jedná o sociální bydlení.
Je pravda, že letos to již tedy spadá do přenesené daňové povinnosti???? a já budu fakturovat bez daně???