Re: Dobropis - vzájemný zápočet
Fakturu již proúčtovanou mám...dobropis mám již také, ve fakturách(jen jako ODD) teď tedy ale nevím jestli v bance udělat příjem nebo to udělat přes ten vzájemný zápočet...nebo ten nedělat vůbec...nebo udělat závazek vůči této firmě a pak udělat příjem v bance...právě jsem se nesetkala ještě s takovým případem...tak se omlouvám,za dotaz!
a jak vlastně máte proúčtovano? vedete DE nebo účto?
Já vím. mně se to zdálo být divné, ale dostala jsem takovou radu, jednou přes vzájemný zápočet a podruhé závazek...tak se mi to zdálo divné..proto jsem se ještě raději zeptala...Omlouvám se, za hloupý dotaz, měla jsem hned usoudit, že je to nesmysl.Děkuji
Děkuji Vám,jste laskavá! Už nás "moulů" začátečníků tady někdy musíte mít plné zuby :-) Prosím, ještě jednou se raději zeptám, protože každý radí jinak - ještě s tím RCH v případě, když nám přijde zboží ze států EU přepočtu FAP a RCH dnem vystavení faktury nebo kurzem přijetí faktury a zboží?
Ok, tak to je v pořádku! A v případě 3.zemí to platí asi stejně, že ano?Jen se ještě zeptám v případě přijatých zálohových faktur je RCH uskutečněn na základě zálohové faktury-tedy dnem přijetí zálohovky a odečtu prostředků z účtu?(pokud je v jeden den)Nebo čekáme pro RCH až na fakturu?
vždy ne, spousta případů je osvobozena od DPH dle §71 ZDPH, např. dovoz do 22,- EUR
pokud je clo nula, a zboží není osvobozeno od DPH, musíte na základě něčeho provést reverse chargé a daňové doklady při dovozu zboží máte uvedeny v §33 ZDPH (zálohovky ani faktury tam nenajdete)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2013 14:04
Dobrý den,
prosím, potřebovala bych poradit v případě, když jsme objednali zboží, zaplatili z BÚ a následně jej vrátili. Obdrželi jsme dobropis a všechny peníze zpět. Chci se zeptat, řeší se to pouze interním dokladem na základě vzájemného zápočtu nebo si musím udělat i příjem v bance, když už tam byl jednou výdej na tuto sumu. Moc děkuji