Sleva na poplatníka

• (neregistrovaný)

19. 7. 2013 10:47

Dobrý den,
    chci se zeptat, od 4.6. 2013 pracuji v Intersportu na DPČ (podepsal jsem papír o daních z příjmu) . Ted mi přišla výplatní páska. A oni mi neodečetli slevu na poplatníka. Prý to neodečetli kvůli tomu, že tam nepracuji od začátku roku, je to pravda ? Nebo se musí sleva na poplatníka odečítat vždy? Děkuji za odpověd

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2013 11:04

v.e.n.d.y.

Re: Sleva na poplatníka
      Pokud jste nebyl k 1.1.2013 starovním důchodcem, a pokud jste neměl do 3.6. jiného zaměstnavatele a byl např. na úřadu práce, pak na slevu máte nárok za každý měsíc. Pokud jste měl jiného zaměstnavatele, pak Vám slevu měl dát on. Nicméně vše se srovná při ročním zúčtování daní začátkem příštího roku, požádejte o ně.

• 19. 7. 2013 11:07

Daniel Vacek (neregistrovaný)

Jiného zaměstnavatele jsem neměl, ani na úřadu práce jsem nebyl, takže je to chyba Intersportu ? . Děkuji za odpověd

• 19. 7. 2013 11:22

v.e.n.d.y.

Měl jste doložit, že za červen jste nikde slevu nemohl uplatnit, mzždová účetní se Vás sice mohla vyptat, ale jinak je to Vaše povinnost, ona postupovala podle zákona. Nenastoupil jste 1.6., slevu Vám nedala. Požádejte do 15.2. 2014 o roční zúčtování nebo podejte do 31.3.2014 daňové přiznání, daň se Vám vrátí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).