Re: Platby faktur
Pokud by se dalo říct, že výrobky se přesunuly z jednoho odběratele k druhému, tak by to šlo brát jako vrácení zboží a následný prodej. Pak by opravný doklad a nová faktura byly správně.
Táké by šlo vzít původní fakturu, ručně škrtnout odběratele, napsat nového. V účetním systému pak přeúčtovat přes spojovací účty nového dlužníka. Sice to měla odhalit inventarizace pohledávek ke konci roku, ale zřejmě neodhalia ... co už teď.
Re: Platby faktur
Ano fakturu mají už v účetnictví. Pokud bych to tedy brala tak, že zboží vrátili a přešlo na druhého odběratele, tak bych mohla dobropisovat a vystavit novou fakturu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
19. 7. 2013 15:28
Prosím o radu, vystavili jsme fakturu na odběratele, který nám dosud nezaplatil. Teď přišli šéfové s tím, že mám vystavit dobropis a znovu vystavit faktury na někoho jiného, protože ty výrobky byly určené někomu, kdo odešel z odběratelské firmy, chce si dát tyto faktury do účetnictví a chce, abychom to takto udělali. Jsou to faktury z roku 2012. Normální opravný daňový doklad podle mě vystavit nemůžu, výrobky byly v pořádku, musela bych udělat opravu v měsíci zaúčtování že? ale rok 2012 už mám uzavřený a tak teď vůbec nevím, co s tím můžu dělat. Děkuji za odpovědi