Elektornický podpis - účetní více firem

• (neregistrovaný)

23. 7. 2013 8:00

Jsem účetní - OSVČ a pro pár dalších OSVČ zpracovávám účetnictví a mzdy. Jelikož bude změna od 01.01.2013 a některé tiskopisy se budou muset podávat elektronicky, přemýšlím, jak to budu s klienty provádět. Musí si každý za sebe udělat elektronický podpis, případně zřídit datovou schránku, nebo můžu si zařídit jen já a na základě něčeho, plné moci nebo nevím čeho, je posílat se svým el. podpisem? A pokud by to šlo hromadně, je lepší, když si zřídím datovou schránku nebo podpis?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2013 10:08

xyz (neregistrovaný)

Re: Elektornický podpis - účetní více fi
      My to máme takto. Šéfová má certifikát + podpis už teď zřízen, takže posíláme na OSSZ vše přes vrep, naši klienti jí udělili plnou moc. Na stránkách ČSSZ, je formulář na vyplnění pro zastupující organizaci, to s plno mocí pošleme vždy na OSSZ, a je to. Pro přehledy OSVČ to bude fungovat také tak, dají plnou moc účetní a ta si pokud ještě nemá zřídí el. podpis, a bude pod svým VS to posílat na OSSZ, mluvila jsem už i s paní, která tu má u nás na starosti. Jediný co nevychytali, je že příloha k PN nebo OČR půjde elektronicky, ale neschopenky normálně poštou

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).