Re: dovolená
JJ, právě vřera 22.7.2013 skončila. Mám nyní nějak požádat či nikoliv. Moje místo bylo v 4/2011 zrušené, ale až nyní jsem se dozvěděla o výpovědi. Od dnešního dne jsem na překážkách a mám 2měsíční výpovědní lhůtu. Bude mi pak proplacena automaticky nebo mám raději požádat. Škoda, že jsem to nevěděla dříve, předpokládám, že by nebyla krácena.
Vposlední výplatě dostanete odstupné+ proplacenou nevyčerpanou dovolenou.
Krácená by byla úplně stejně, protože před MD jste byla na RD a nemoc, což není výkonem práce. Jinak zaměstnavatel nemá žádnou povinnost na toto upozorňovat, je to vaše právo.
Zaměstnavatel vás měl nechat tuto dovolenou čerpat po skončení RD, nebo čerpání nařídit místo překážky.
Pokud tak neučiní, musí při skončení PP proplatit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
23. 7. 2013 12:29
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Kamarádka mi říkala, že bych měla mít nárok na čerpání dovolené, ale mě to příjde trochu divný. Do 23.5.2010 jsem byla na RD s 1. dítětem. Protože jsem byla opět těhotná a těsně před další PPM, tak jsem od 24.5.2010-13.6.2010 byla na neschopence, od 14.6.2010-26.12.2010 na PPM, od 27.12.2010 na RD. Měla jsem za dny od 24.5.2010 - 26.12.2010 nárok na dovolenou nebo nikoliv. A jestli ano, tak jestli můžu i nyní o ni požádat. Předem všem moc díky