Re: DPP a její náležitosti
Protože to jsou pravidelní "prázdnin. brigádníci" se kterýma je za ty roky spokojen a chce k nim přistupovat jako ke klas. zaměstnancům. Nechce pochopit, že DPP je myšlena úplně jinak a hlavně mu říkám, že pokud dáme např. na hodinu stejně jako klas. zaměstnancům a připíšeme tam např. že za odvedenou práci může příslušet ještě navíc i mimořádná odměna a myslím, že tím pádem se pak může finančně rozhodovat jak chce, co myslíte?
Re: DPP a její náležitosti
Má-li tyto důvody, nic nebrání tomu, aby s nimi uzavřel pracovní smlouvy. JInak DPP se využívá nebo by se měla využívat hlavně tam
kde se nemusí stanovit PD , kontrola výkonu práce je neekonomická atd. Ale uvést dohodnutou odměnu za odprac.
hodiny s tím, že je možná mimoř.odměna navíc může uvést, i když mě to vždycky z prof. hlediska tahá za uši :-), ale nic tomu nebrání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
24. 7. 2013 14:16
Dobrý den, zaměstnavatel chce přijmout zaměstnance na DPP a chce DPP sepsat úplně ve stejném znění jako máme pracovní smlouvy. Samozřejmě s pravidly DPP do 300hod., ale chce tam nechat např. odkazy u odměny na "mzd. výměr dle vnitřního předpisu" na odpracovanou dobu, dovolenou atd. a to si myslím, že tam být nemá. Dle mého tam má být určena odměna za odvedenou práci + případné příplatky, ale nechat to vše jako pracovní smlouvu jen změnit hlavičku a paragraf se mi nezdá. Poradíte mi prosím.
dík