Odstupné a exekuce

• 25. 7. 2013 7:39

Dobrý den, prosím poraďte někdo..Loni v řijnu jsem dostala výpověď od zaměstnavatele a měla nárok na odstupné, které podléhalo exekuci. V zápočtovém listě se píše kolik bylo splaceno na exekuci. A konečná částka je "nula". Avšak zaměstnavatel peníze fyzicky nikdy na exekutorský úřad neposlal. Vyšlo to na povrch až nyní, kdy jsem v novém zaměstnání a nynější zaměstnavatel dostal výzvu od exekutorského úřadu odvádět z platu měsíční splátky (bohužel za exekuci, která papírově je zaplacená). Co dělat a jak se zachovat? Na koho se obrátit? Podat trestní oznámení na bývalého zaměstnavatele, nebo zajít na ÚP? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2013 8:10

vlalet (neregistrovaný)

Re: odstupné a exekuce
      a nabylo to už právní moci? třeba to má bývalý zaměstnavatel deponované na svém účtě. Na zápočtovém listě byste měla mít skutečně sraženou částku. Reklamujte zápočtový list u bývalého zaměstnavatele. máte výplatní pásky, na kterých by bylo vidět, že vám byla exekuce srážena?

• 25. 7. 2013 8:18

xyxy

Výplatní pásky jsem nedostávala..Bylo celkem před odstupným strženo 6 splátek. To vše v zápočtovém listě je. Ano nabylo to právní moci. Exekutorský úřad mi sdělil že kromě 6ti splátek jiné peníze neobdržel. Což znamená, že odstupné nebylo vyplaceno do dnešního dne. Kam se mohu obrátit jinam než na zaměstnavatele, s kterým dle zkušeností nebude žádná řeč. Děkuji

• 25. 7. 2013 8:21

vlalet (neregistrovaný)

aha, tak já to pochopila jinak, myslela jsem, že neposlali nic. Jinak nevím, asi na soud? a nebo inspektorát práce? počkejte si ještě na jiné odpovědi

• 25. 7. 2013 10:34

Kara (neregistrovaný)

Nikdo Vám nic jiného neporadí. Musíte zajít za tím bývalým zaměstnavatelem (do mzdové účtárny, do účtárny finanční, zkrátka za tím, kdo má na starosti odesílání peněz) a zeptat se, co se stalo s těmi penězi, které Vám srazili z poslední mzdy (určitě máte výplatní lístek a tam vidíte výši srážky). Pokud si je zaměstnavatel nechal, musíte ho přinutit, aby je exekutorovi poslal, domluvou, žalobou...
      Také by bylo možné zaměstnavatele žalovat za porušení jeho povinností, že Vám tím vznikla škoda (protože peníze neposlal, dluh se neuhradil a Vám nabíhalo penále...).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).