Přehledy OSSZ - elektronické podání

• (neregistrovaný)

25. 7. 2013 7:52

Poradí mi někdo, jak nejjednodušeji podávat přehledy elektronicky? Zpracovávám mzdy pro malé podnikatele a dosud jsem nosila tiskopis osobně na OSSZ. Na OSSZ mi řekl každý něco jiné, tak nevím, jak to zařídit. Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2013 9:04

mh (neregistrovaný)

Re: Přehledy OSSZ - elektronické podání
      Stahla jsem si ze stránek CSSZ program Sotrware 602, jeho pomocí můžu tiskopis vygenerovat do xml věty, tu pak předám organizaci aby jí poslala datovou schránkou. Takto by to mělo fungovat - ale nám bohužel nefunguje. Pokaždé přijde z ČSSZ odezva že se nepodařilo větu načíst a já pak musím poslat papír. Už jsem o tom komunikovala s ČSSZ a žádný výsledek. Taky nevím jak to budu od nového roku dělat.

• 25. 7. 2013 9:08

v.e.n.d.y.

Zkuste si na OSSZ zřídit přístup přes jejich systém VREP, ten funguje a oni s tím umí :-))))

• 25. 7. 2013 9:35

xyz (neregistrovaný)

Já mluvila s pani z OSSZ, a nejlepší je aby si někdo z účetní firmy zřídil a zprovoznil posílání přes vrep, nebo ele. podpis, klient mu dá plnou moc a může to posílat za něj. Máme to tak u firem - zaměstnavatelů, posíláme vše přes vrep, funguje to, tak prý to máme udělat i na naše OSVČ

• 25. 7. 2013 13:50

mh (neregistrovaný)

jenomže zřídit podpisový klíč něco stojí a každý rok se za jeho obnovu platí. Moje firmy to platit nechtějí a já to ze svého taky platit nehodlám. Proto zkoušíme posílat pomoc datové schránky. Snad ty datovky ČSSZ do konce roku rozchodí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).