Re: Prac.poměr - doba určitá
Děkuji, paní jasná, ale od ukončení posledního pracovního poměru (28.2.2013) neuplynuly 3 roky, proto se domnívám, že podle vaší rady nemohu postupovat, a i proto musím dobu trvání nového pracovního poměru "pokrátit" ..... a nemohu tak sjednat pracovní poměr od 1.8. na max. možnou délku 3 roky?
Re: Prac.poměr - doba určitá
Od 1.1.2012, kdy změna začala platit, byl zaměstnán na dobu určitou jen jednou, do 28.2.2013 na dobu kratší než 3 roky. Potom u vás pracoval na dohodu, to se nepočítá. Takže teď ho můžete zaměstnat ještě dvakrát, vždycky nejvýš na 3 roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
25. 7. 2013 11:29
Dobrý den, můžete mi prosím pěkně poradit? Se zaměstnancem byl uzavřen pracovní poměr na dobu určitou od 1.2. 2011 do 28.2.2013. Poté od 1.3.2013 do 31.7.2013 DoPP. Nyní ho chce firma opět zaměstnat na pracovní poměr - jedná se o starobního důchodce. Domnívám se, že ho můžeme zaměstnat již jen na jeden rok a 10 měsíců nebo se mýlím ...? Došla jsem k tomu: V roce 2012 pracoval 12 měsíců, 2013 pracoval 2 měsíce, tj.celkem 14 měsíců, pracovní poměr může trvat max. 3 roky, bylo vyčerpáno 14 měsíců, zbývá 22 měsíců nebo je to hloupost nebo ještě musím započítat dohodu o PP ? jsem z toho jelen :-(
moc děkuji za radu.