Eletronické podání PDP

• (neregistrovaný)

25. 7. 2013 13:31

Dobrý den, minulý čtvrtek jsem podala na FÚ výpis z evidence (PDP) bez elektr.podpisu, ale potrvzení o podání jsem podala na FÚ až dnes (počítala jsem 5 prac.dnů od podání), ale teď jsem na vážkách, zda jsem to "nějak neprošvihla", nebo je to OK? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2013 13:41

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Eletronické podání PDP
      Měla jste podat do 5 kalendářních dnů. Tuto lhůtu nelze prodloužit ani navrátit v předešlý stav. Podejte ještě 1x nejlépe dnes přes datovou schránku (tam nepotřebujete podpis) ve formátu .xml.

• 25. 7. 2013 13:47

Ji (neregistrovaný)

Bohužel datovou schránku nemám, podala bych bych znova, ale dotyčný člověk, pro kterého jsem to dělala je na dovolené, a proto jsme podávala dříve, aby mi to stihl podepsat, bohužel jsem daň.přiznání podala až dne v dobré víře, že to bude v pořádku. Nemohu to napravit ani poději, ptotože zase budu na dovolené já.

• 25. 7. 2013 13:56

Daniela K. (neregistrovaný)

Bohužel, v tom případě se to bude jevit jako nepodané. Při vaší situaci bych to teď nechala a až se vrátíte z dovolené a budete oba, ověřte si to ještě na FÚ a když tak byste podali opožděně. Max. vám hrozí pokuta za pozdní podání. Pozn. z datové schránky vaší, jen kdybyste měla oprávnění k podpisu, což zřejmě nemáte, jinak by muselo být z DS jeho. A on přístup ke své DS z dovolené nemá?

• 25. 7. 2013 14:13

Ji (neregistrovaný)

On DS nemá, ale děkuji za odpovědi. Ještě zkusím na FÚ zavolat a domluvit se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).