Re: stravné zahraniční - KOLIK ?
ale to platí u tuzemského stravného, nemám pravdu?
cituji:
1/3 výši trvá-li pracovní cesta 12hod. a méně, minimálně však jednu hodinu anebo více než 5hod. v případě, že zam-ci vznikne za cestu na území ČR nárok na tuzemské stravné.
Tzn. pokud je v zahraniční více jak 1 hod. má nárok na zahr. stravné, v ČR od 5 hod.
Re: stravné zahraniční - KOLIK ?
pokud dostane v rámci ZPC tuzemské stravné, pak je nárok na zahraniční diety až nad 5 hodin strávených venku, jinak ne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
26. 7. 2013 7:27
Potřebovala bych se ujistit, že já počítám správně a účetní program špatně. Zamě-nec jel na zahraniční služební cestu. Ze městnání odjel na letiště 17. 7. v 16:25 ( začátek pracovní cesty ), odlet do zahraniční 21:25 ( v zahraničí byl ještě k tomu další tři dny ).
Za tento pracovní den 17. 7 účetní program vypočítal náhradu stravného 66,-Kč. To je v pořádku, tuzemské stravné od 5h., nárok 66,-Kč. ALE za tento pracovní den mi nevypočítal náhradu zahraničního stravného, které náleží od 1h. a je kráceno 1/3 tzn. 40,- GBP * 1/3 je 13,33 GBP, které si myslím, že zam-ci náleží, ale program mi to prostě nevypočítal do náhrad.
Děkuji