Re: Potvrzeni PU
Z žádných dvou dnů - viz Zákoník práce
Pravděpodobný výdělek
§ 355
(1) Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek.
(2) Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.
Re: Potvrzeni PU
Ano, to jsem si nastudovala. Spatne jsem se zeptala. Udelam pravdepobobny vydelek z rozhodneho obdobi "cervenec 2013".
Nebudu pouzivat prumer z roku 2008.
Pokud byste byla tak hodna, muzete mi to zkontrolovat?
Nyni ma hodinovou mzdu 108,6957, takze my vysel prumerny pravdepodobny cisty mesicni prijem 15085.- Kc. (108,6957*173,92 a pak zakonne srazky)
Dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
26. 7. 2013 8:24
Dobry den,
prosim o radu. Nase zamestnankyne nastoupila po RD zpet do prace. Pracovala 2 dny a pak se rozhodla, ze z duvodu pece o dite do 4 let veku ditete ukonci PP dohoudou ihned, coz ji vedeni schvalilo.
Nyni mi prinesla z UP formlar, kde je treba potvrdit prumerny mesicni cisty vydelek.
Nejsem si jistá, zda budu pocitat z dvoudenniho prijmu nyni v cervenci nebo podle prijmu posledniho ctvrtleti, kdy byl prijem, coz bylo v roce 2008, kdy jsem ji proplacela dovolenou po PPM.
Dekuji