Re: Fakturace služeb na Slovensko
pokud fakturujete projekční práce slovenskému plátci, tak ř. 21 bez daně a souhrnné hlášení kod 3,
pokud by se týkalo , že práce jsou ve vztahu k nemovitosti, nemovitost je v ČR a fakturujete na české dič či slovenské dič, tak s naší daní ř. 1
Re: Fakturace služeb na Slovensko
Děkuji za odpověď. Přesně tuto definici jsem dohledala na www.Podnikatel.cz /DPH při poskytnutí služeb na Slovensku.
Zpracovali jsme projekt pro slovenskou firmu, za účelem přeložení plynového potrubí v teplárně v ČR. Tak bych se přiklonila k české DPH.
Potrubí je spojeno s teplárnou=nemovitostí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
31. 7. 2013 13:00
Dobrý den, děkuji předem, pokud někdo bude vědět odpovědět.
Máme objednávku od slovenské firmy na projekční práce. Splněno.
Vystavila bych fakturu podle § 29 odst. 3 ( "Daň odvede zákazník").
Avšak na slovenské objednávce je uvedeno: Projekční práce .... při přeložce ... potrubí v teplárně ... (česká teplárna).
Prosím o radu, fakturovala jsem zatím jen českým firmám.
Radila jsem se s jedním kolegou, a tomu se zdá, když práce přecházejí ze Slovenska do ČR, tak by tam mělo být 21 % DPH. (Ale podle čeho neví.)
Paní daňová poradkyně je v lázních, druhá na dovolené (klienti, poraďte si sami).