Neplacené volno

• (neregistrovaný)

1. 8. 2013 12:09

Dobrý den,
    můžete mi prosím někdo poradit,jak by měla vypadat žádost o neplacené volno od zaměstnance? Může to být napsáno jeho rukou nebo to musí být psany na počítači.Vím,že musí být písemná a taky,že by tam mělo byt uvedené, že si celé ZP platí zaměstnanec.Jen nevím,jestli to má nějakou předepsanou formu.A můžete mi taky prosím napsat nějaký odkaz na zákon, kde se o tom něco dočtu?Tohle řeším poprvé, tak proto se ptám.Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 8. 2013 12:16

Kara (neregistrovaný)

Re: Neplacené volno
      Zaměstnanec napíše: žádám o poskytnutí neplaceného volna ve dnech.......
      Zaměstnavatel mu k tomu napíše, že s poskytnutím neplaceného volna ve výše uvedených dnech souhlasí (pokud souhlasí).
      A pak ještě: zaměstnavatel a zaměstnanec se dohodli, že zaměstnanec uhradí zaměstnavateli část zdravotního pojištění, které by jinak platil zaměstnavatel.
      Dočtete se o tom v zákoně o ZP.

• 1. 8. 2013 22:41

VH

O žádosti sotva. Pro tazatelku: určitě napsat vlastní rukou, použít ruční nebo křídový papír, jinak je to celé neplatné.

• 2. 8. 2013 7:24

RenataH (neregistrovaný)

Pro tazatelku : to byl vtip :-)
      Vlastně v zákoně vůbec není napsáno, že žádost musí být písemná, ale jak jinak chcete doložit, na čem jste se domluvili a že s tím zaměstnavatel souhlasil, že...

• 2. 8. 2013 7:56

abcd (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi, odkaz na zákon jsem myslela, něco ,kde si něco o neplaceném volnu přečtu jako všeobecně, neměla jsem na mysli přímo žádost.Ještě jednou děkuji a přeji krásný den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).