Pracovní úraz, doba určitá a zápoč. list

• (neregistrovaný)

1. 8. 2013 14:20

Zamněstnanci se stal v lednu pracovvní úraz. Pracovní poměr má na dobu určitou do konce července. V různých dotazech jsem se dočetla, že pracovní poměr mu končí v 7/2013, ale zápočtový list se vydá až po ukončení nemoci. Nikde jsem nenašla podklad
    v zákoně.
    A dále jde zaměstnanec na další operaci, a já se třeba nedozvím, kdy nemoc končí. Jak provést vypořádání s Kooperativou, když nemoc poklračuje.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 8. 2013 14:46

marie63 (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz, doba určitá a zápoč.
      Prosím kde je tam napsáno že zápočtový list vystavím až po ukončení nemoci. Co když mi to neoznámí.

• 1. 8. 2013 14:52

all (neregistrovaný)

Tam to právě není !!! Musíte zápočtový list vystavit při skončení PP, to znamená ten den, kdy uplyne doba určitá. Nemoc na to nemá žádný vliv, ta se tam už dávno neuvádí. Ono to chce si ten § přečíst.

• 1. 8. 2013 14:53

Kara (neregistrovaný)

No právě že to nikde napsáno není. Z čehož plyne, že jste špatně v různých dotazech četla. On má poměr na dobu určitou a tím dnem mu pracovní poměr skončil, ať už marodil nebo ne. Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák) zaměstnavatel vydá při skončení pracovního poměru. Od srpna už není Vaším zaměstnancem, nemocenskou mu nadále bude posílat sociálka.
      S tou Kooperativou si nejsem jistá, jestli bude ušlý výdělek vypočítaný jen do konce pracovního poměru nebo jestli se bude vypočítávat i po skončení poměru (jako že mu ušel, protože nemohl kvůli pracovnímu úrazu do nové práce), to nevím.

• 1. 8. 2013 15:02

marie63 (neregistrovaný)

Děkuji, já jsem také byla přesvědčená, že se zápočtový list vydá hned. Jen mě zmátla ta odpověď z jiných dotazů.
      Náhrada se také proplácí jen do ukončení pracovního poměru §386, jen v případě, že by asi pracoval dále, by se pokračovalo ve vyplácení náhrady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).