Student jednoletého kursu cizích jazyků

• (neregistrovaný)

5. 8. 2013 8:54

Dobrý den, převzala jsem mzdy teprve nedávno. Kontroluji prohlášení a daňové zvýhodnění na děti. Nalezla jsem tady, že jeden student v srpnu 2012 zanechal studia VŠ a ihned se zapsal do jednoletého kursu cizích jazyků s denní výukou zařazeného do vyhlášky MŠT č. 249/2009 Sb. v jazykové škole Evropské vzdělávací centrum s.r.o., se sídlem Pospíšilova 324, 500 03 Hradec Králové, ve školním roce 2012/2013. Na pomaturitní studium se vztahují 2 měsíce prázdnin. Studenti jsou oficiálně studenty naší školy až do konce srpna a mají tak nárok status studenta do 31.8. 2013 (tento text jsem opsala z potvrzení).

Nejsem si úplně jistá, ale myslím, že už toto jednoleté studium nelze uznat? I moje předchůdkyně má v programu zadáno daňové zvýhodnění do 31.8.2012 (to je měsíc, kdy zanechal VŠ).

Prosím, poradíte mi, zda si to myslím správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2013 9:28

mirka.p (neregistrovaný)

Re: Student jednoletého kursu cizích jaz
      Zákon o dani z příjmů nás odkazuje v § 35ba odst 1 písm e na zákon o státní sociální podpoře, konkrétně na §12-15 zák.117/1995 Sb. a tam se v §15 praví, že ministerstvo může vyhláškou určit, které školy budou zahrnované pod studium středních a vysokých škol. No a pak už se stačí podívat jen na vyhlášku, kterou máte ve svém příspěvku uvedenu a dohledat tam instituci, která potvrzení vystavila..... pokud ji tam najdete, slevu bych uplatnila

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).