Re: Postih za dodatečné přiznání DPPO 20
Kontrola ze strany FÚ po podání dodatečného přiznání nemusí být pravidlem. A k vašemu dotazu. Budete platit úrok z prodlení, který ročně odpovídá výši repo sazby stanovené ČNB,platné pro 1.den příslušného kalend.pololetí, zvýšené o 14%. To, že jste podali dod.př. sami, vás přijde levněji, než kdyby vám na nesprávně stanovenou daň přišel při kontrole FÚ. Tam byste platili ještě penále.
Moc děkuji. A počítá se to za každý den prodlení a nebo je to roční sazba, která se pak "podělí" počtem dnů prodlení? Moc děkuji za ochotu
Jinak zrovna tato jedna firma loni začínala, takže bych se mohla smířit s kontrolou za rok 2012 a jelikož tu mám FÚ ob měsíc, tak už jsem si na ně tak nějak zvykla i na ten stres spojený s jejich šťouráním, otázkáma atd... Ale tak to známe snad všichni, záleží na člověku, který příjde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
5. 8. 2013 11:58
Chtěla bych poprosit o odpověď na otázku. Dnes jsme podali dodatečné daňové přiznání za rok 2012. Jednalo se o zvýšení daňového základu - vyšší daň. Jaký postih za to mám očekávat?
Moc děkuji a přeji krásný den