Re: Snížení platu
Jelikož máte mzdový výměr, pak vám zaměstnavatel nesnížil plat, ale mzdu. Pokud nemáte mzdu sjednanou ve smlouvě, ale máte ji stanovenou v samostatném mzdovém výměru, může zaměstnavatel mzdový výměr snížit bez vašeho souhlasu. Na tuto skutečnost vás měl upozornit předem, váš souhlas ke snížení vvšak nepotřebuje.
Re: Snížení platu
dobrý den, omlouvám se, že vstupuji do diskuze. Také jsem to kdysi nevěděla až na tomto servru jsem to zjistila. Vždycky jsem si myslela, co je psané to je dané. Když mi na pohovoru řekli, po 3měsících budete mít o xxxxkč více, říkala jsem si, kdoví jestli. A ono se mzdovým výměrem je to podobné. Nikdy si nebudu jistá jestli ji opravdu dostanu. v listopadu nastupuji do práce po RD a třepu se, aby mě nechtěl propustit jinak mi pohrozí, že budu mít zaručenou mzdu. Když se ráno vyspí, tak mi řekne máte nižší mzdu a nic s tím neudělám. K čemu to je, vůbec to nechrání zaměstnance. Domnívám se, že je to podobné jak s penězi na černo, akorát rozdíl, že je to nelegální a mzdový výměr podle pravidel. děkuji za reakci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
6. 8. 2013 6:46
Dobré ráno, doufám. Zaměstnavatel mi bez jakéhokoli předchozho upozornění snížil plat (o poměrně velkou částku). Má na to nárok? Musí mě upozornit předem?
Mám mzdový výměr, kde není stanovena pohyblivá částka, ani základ. Jen celková částka. Jak mám postupovat prosím? děkuji.