Re: Mzda
>>>Dobrý den, chci se zeptat, máme nervonoměrnou
>>>pracovní
>>>dobu klasicky 40 hod. týdně. v červenci dle
>>>plánovacího kalendáře je 1 svátek a 22 pracovních dní
>>>tedy 8+176
>>>hodin. U nás zaměstnanec odpracoval 13 dní 133,5
>>>hodin, měl 8 dní dovolenou tedy 64 hod. a dle rozpisu
>>>práce
>>>měl nárok na proplacení obou svátku. Vychází mě že
>>>má
>>>tedy + 29,5 hod přesčas, ale mate mě tam ten druhý
>>>svátek. Myslíte že je to tak správně? děkuji xxx
>>
>>Pracujete tedy i o sobotách a nedělích a on měl směnu
>>na pátek 5. a sobotu 6.7.? A ty svátky pracoval nebo
>>nepracoval? Nebo mu svátky připadly na dobu dovolené?
>O svátcích se u nás nepracuje. Podle rozpisu směn by
>měl právě pracovat v pátek i v sobotu. Dovolená byla
>mimo tyto svátky děkuji ještě upřesňuji rozpis směn děláme z důvodu aby jsme věděli komu mám svátek proplatit děkuji xxx
Re: Mzda
Píšete, že máte nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu. Pokud mu mzda ušla v důsledku svátků (což znamená, že měl mít v ty dny směnu, ale kvůli svátku byl doma), náleží mu náhrada mzdy. Ovšem to počítání přesčasů děláte špatně. Pokud máte nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu, pak nemůžete vycházet z pracovního kalendáře, který je určený pro ty , který pracují od pondělí do pátku. Vy si máte stanovit vyrovnávací období (pokud nemáte odbory, tak je maximálně 26 týdnů), ve kterém zaměstnancům rozvrhnete jejich úvazek do směn. A hodiny, které mají po uplynutí tohoto vyrovnávacího období navíc, jsou přesčasové.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
6. 8. 2013 13:54
Dobrý den, chci se zeptat, máme nervonoměrnou pracovní dobu klasicky 40 hod. týdně. v červenci dle plánovacího kalendáře je 1 svátek a 22 pracovních dní tedy 8+176 hodin. U nás zaměstnanec odpracoval 13 dní 133,5 hodin, měl 8 dní dovolenou tedy 64 hod. a dle rozpisu práce měl nárok na proplacení obou svátku. Vychází mě že má tedy + 29,5 hod přesčas, ale mate mě tam ten druhý svátek. Myslíte že je to tak správně? děkuji xxx