Z rodičovské na mateřskou

• (neregistrovaný)

7. 8. 2013 6:35

Dobrý den, od 9.6.-21.12.2011 jsem měla mat.dovolenou, poté jsem dobrala nevyčerpanou dovolenou a nastoupila od 5.1.2012 na rodičovskou dovolenou na dva roky. Nyní čekám další dítě a TP je 11.10.2013, žádost o pen.pomoc v mat. odevzdávám opět zaměstnavateli a on vyřizuje na sociálce? K tomu jsem ještě SVČ na vedlejší činnost. Mohu si dál tímto způsobem přivydělávat, nebo se něco změnilo?
    Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 8. 2013 6:55

jasná. (neregistrovaný)

Re: Z rodičovské na mateřskou
      Žádost o PPM odevzdáte opět zaměstnvateli a on spolu spolu s přílohou k žádosti zašle na OSSZ. Přivýdělek je možný, tam k žádné změně nedošlo.

• 7. 8. 2013 7:36

PetraŠ (neregistrovaný)

Žádost o RD jsem měla do dvou let věku, což je právě teď, je pro mě výhodné prodloužit si žádost do tří let, abych nenastupovala na pár dní?
      Od kdy nastoupím na MD a budu mít nárok na PPM, když je TP 11.10.2013?
      Děkuji

• 7. 8. 2013 8:22

jasná. (neregistrovaný)

To záleží na vás, zda chcete pracovat nebo zůstat doma. Na MD můžete nastoupit 6 až 8 týdnů před termínem porodu.

• 7. 8. 2013 9:18

PetraŠ (neregistrovaný)

A můžete mi prosím ještě poradit, jestli mám nárok na nějakou dovolenou, kterou bych čerpala po MD?
      A zřejmě je asi lepší žádat o PPM 6týdnů před termínem, aby mi vyplatili ještě v září rodičák za srpen, je to tak? Malý měl 2roky 1.8.13 a prý podle starých podmínek mám nárok na rodičák za celý srpen.... Kdybych si zvolila 6 týdnů, tak nárok na PPM mi vznikne 30.8.13

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).