Důchodce v průběhu roku a srážky

• (neregistrovaný)

8. 8. 2013 16:18

Moc prosím o radu, mám zaměstnance, kterému pravidelně strhávám exekuci vůči FÚ. Nyní jsem se dověděla, že od března (přizanli zpětně) je starobní důchodce a sociálka mu z té částky i zpětné i nově vyplácené strhává tu exekuci, já samozřejmě také....tak co mám teď dělat. To je přece špatně mu to 2x strhávát. Jak znám socku i FÚ,tak ti mi asi moc neporadí. Máte s tím někdo zkušenosti?Děkuji moc j.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2013 16:53

jasná. (neregistrovaný)

Re: důchodce v průběhu roku a srážky
      Ale to je v pořádku. Exkuce se provádí i z důchodu, je to jeho příjem. Takže na exekuci sráží OSSZ a i vy nadále provádíte srážky.Jjakmile bude exekuce splcená, exekutor vám dá vědět, že máte srážky přestat provádět, pokud vznikne přeplatek, vrátí jej zaměstnanci.

• 9. 8. 2013 9:52

janov (neregistrovaný)

No to asi máte pravdu, ale nemělo by se to třeba sčítat ty příjmy?Každý odečítá nezabavitelnou částku???Zaměstavatel vlastně nic oficiálně nedostal, to ten pán přinesl dopis co mu sociálka zaslala, jinak bych vlastně ani nic nevěděla. Děkuji j.

• 9. 8. 2013 10:42

jasná. (neregistrovaný)

Pokud vy zahrnujete do výpočtu nezabavitelnou částku, pak věřte, že OSSZ ji nezahrnuje, to by si exekutor nenechal utéct. Ale to již je věc exekutora.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).