Re: Navazující MD - dovolená
Domluvily jsme se, že si RD prodlouží, aby nemusela nastupovat do práce, takže MD bude navazovat. Hraje to pak při nároku na D nějakou roli?
A s tím nárokem už mi to došlo, byla jsem tady z těch dotazů zmatená, při RD nevzniká nárok na D, takže rok 2012 je jasný.
Můžete mi prosím ještě poradit s Přílohou k žádosti o PPM? Zap.příjem bude za stejné období jako při první MD? Bylo to za 1.6.10-31.5.11, od 9.6.11 byla MD. V prosinci 2011 čerpala po MD 6dní D a v lednu 2012 3dny D. Vypňuji písmeno g)?
Re: prosím další názor
"Nemá-li zaměstnanec v rozhodném období vyměřovací základ nebo není-li v rozhodném období alespoň 7 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ, je rozhodným obdobím první předchozí kalendářní rok, v němž byl dosažen započitatelný příjem a je v něm alespoň 30 kalendářních dnů, jimiž se dělí vyměřovací základ."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
8. 8. 2013 20:24
Dobrý den, vím, že je tady na toto téma už dost dotazů, ale stále v tom nemám jasno, prosím o trpělivost...
Zaměstnankyni končí 1.8.13 RD, od 30.8.13 nastupuje na MD. Nevím, jak správně vypočíst nárok na dovolenou. Krátí se jí nárok (20dní) o 3/12? Kdy má začít D čerpat? A jak by to bylo v případě, kdy by RD prodloužila a tudíž šla během RD na MD? Celý rok 2012 měla RD a do 4.1.12 dobírala nevyčerpanou dovolenou za 2011. Vzniká nárok i za 2012?
Děkuji.