Přečerpaná dovolená + ZP

• (neregistrovaný)

9. 8. 2013 8:14

Dobrý den, vracím se k dotazu, který jsem zde zapsala, než jsem odjela na dovolenou a moc prosím o pomoc.
    Zaměstnanec ukončil pracovní poměr k 10.7.2013, přečerpal dovolenou o 9 dnů. Jeho smluvní základní mzda činí 12.000,- Kč měsíčně. Hrubá mzda mi vyšla -936,- Kč (základní mzda 3.652,- + náhrada za svátek 522,- - přečerpaná dovolená 5.110,- Kč.) a vyměřovací základ zdravotního pojištění 2.580,65 - čistá mzda
    -1.285,- Kč
    Paní Jasná se mě ptala, kde jsem vzala ten vyměřovací základ ZP.
    Vypočítal mi to tak program. Ztrácím se v tom, vím že by za přečerpanou dovolenou měl zaplatit ZP, ale nedokážu sama vypočítat kolik a vůbec jak by ta výplata měla vypadat. Prosím, mohli byste mi poradit. Předem moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 8. 2013 8:27

Líba (neregistrovaný)

Re: Přečerpaná dovolená + ZP
      Vyměřovací základ ZP počítač spočítal na 10 kalendářních dnů PP (ukončení 10.7. = 8000 : 31 x 10), ale podle mého názoru by se mělo ještě připočítat 2323,- za 9 dnů přečerpané dovolené. (8000 : 31 x 9)

• 9. 8. 2013 8:40

HT (neregistrovaný)

Re: Přečerpaná dovolená + ZP
      Paní Líbo, moc děkuji. To je ono. Já jsem si vůbec neuvědomila, že musí zaplatit ZP i za těch deset dnů co u nás pracoval a nešlo mi do hlavy co to ten "počítač" spočítal. Takže stačí dopočítat ještě těch 9 dnů a bude to v pořádku. Paní Líbo, ještě jednou moc děkuji. Pěkný den. Hanka

• 9. 8. 2013 8:44

Líba (neregistrovaný)

Není zač.
      >>Vyměřovací základ ZP počítač spočítal na 10
      >>kalendářních dnů PP (ukončení 10.7. = 8000 : 31 x 10),
      >>ale podle
      >>mého názoru by se mělo ještě připočítat 2323,- za 9
      >>dnů přečerpané dovolené. (8000 : 31 x 9)
      >Paní Líbo, moc děkuji. To je ono. Já jsem si vůbec
      >neuvědomila, že musí zaplatit ZP i za těch deset dnů co u
      >nás pracoval a nešlo mi do hlavy co to ten "počítač"
      >spočítal. Takže stačí dopočítat ještě těch 9 dnů a bude
      >to v pořádku. Paní Líbo, ještě jednou moc děkuji.
      >Pěkný den. Hanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).