Re: výpis a kontokorent
U ČSOB se jedná o úvěrový účet, ne o kontokorent, který se účtuje do mínusu. U ČSOB je na běžný účet jeden výpis, účtovat budete přes účet 221 a na čerpání úvěru druhý výpis, účtování přes účet 231 a na každý je i jiné číslo bankovního účtu = převody přes účet 261. Za nějaký čas se vám ani čísla bankovních výpisů u běžného a úvěrového účtu nebudou rovnat, protože když budete mít na podnikatelském účtu kredit, nebudete čerpat z úvěrového účtu.
Re: výpis a kontokorent
Taky bych se přikláněl spíš ke dvěma účtům a převádět přes 261, nevím jestli používat 231??? Ten jeden účet se jmenuje - podnikatelské konto a ten druhý se opravdu jmenuje: kontokorentní úvěr poskytnutý proti obratu....(to druhé č. účtu), takže jsem usoudil, že je to kontokorent. Ten končí mínusovou částkou a druhý bude buď do nuly nebo do plusu...pokud jsem to pochopil dobře. Ještě jsem se s tímto druhem výpisů nesetkal. Děkuji Dušan
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
12. 8. 2013 14:46
Dobrý den, chci se poradit. Měl jsem vždy výpis i s kontokorentem v jednom, nyní mám účet u ČSOB, kde mám podnikatelské konto s mínusem, ale mám k tomu dva účty - tedy dvě čísla. Jedná se o podvojko. Bylo mi v bance řečeno, že pokud je částka na účtu mínusová je to jedno číslo účtu, pokud plusová tak to druhé. Mám vlastně dva výpisy, kde na jednom je jen čerpání úvěru a na tom druhém, částka plusem a pak částka odchozí mínusem -tedy počátek i konecový stav 0 Kč. Musím to nějak analyticky rozlišit a dát jako dva účty a převody mezi nimi nebo to mohu pojmout jako jeden účet? Nemám s tím zkušenosti. Aby to někomu nevadilo a bylo to dobře.děkuji dušan