Dobrý den, ve firmě, která je v pronajatých prostorech, vznikla škodní událost ( bojler na vodu se urval ze stěny a spadl ), která nám poškodila majetek. Pronajímatel dal vše do původního stavu a nyní mu chceme vyfakturovat věci, které se při tom poškodily a jsou již nefunkční. Máme mu vystavit fakturu včetně DPH? K faktuře přikládám doklady o nákupu těchto věcí. Podotýkám, že pronajimatel je také plátce DPH. Děkuji za informaci
Předmět daně v §2 dodání zboží - to neni poskytnutí služby - to neni .... To, že bude bez DPH v zákoně napsané nenajdete, tam je pouze to co DPH podléhá
Re: škodní událost
Děkuji vám za chotu, myslela jsem si to , že je to tak jak píšete. Ono totiž firma, které jsem fakturovala, se ohradila, že to není s DPH. Argumentovala jsem paragrafem 2 ale přesto jsem vám ještě jednou psala. Díky
13. 8. 2013 11:13
Dobrý den,
ve firmě, která je v pronajatých prostorech, vznikla škodní událost ( bojler na vodu se urval ze stěny a spadl ), která nám poškodila majetek. Pronajímatel dal vše do původního stavu a nyní mu chceme vyfakturovat věci, které se při tom poškodily a jsou již nefunkční. Máme mu vystavit fakturu včetně DPH? K faktuře přikládám doklady o nákupu těchto věcí. Podotýkám, že pronajimatel je také plátce DPH.
Děkuji za informaci