Hlavní navigace

Prodej nového OA do EU

• (neregistrovaný)

13. 8. 2013 13:45

Dobrý den, minulý týden jsem zde dávala dotaz ohledně vystavené faktury neregistrované osobě do eu.Jednalo se o nový automobil a faktura byla vystavena včetně DPH, dostala jsem zde odpověď, že mělo být vystaveno bez DPH...Volala jsem daň poradci ten mi řekl, že fakturovat i s DPH, na Fú mi bylo řečeno, že jsme fakturu vystavili dobře, protože nám kupující nedal žádné DIČ . O vrácení DPH si prý může požádat sám a to na Fú v Praze. Existuje nějaký tiskopis pro neregistrované osoby o vrácení DPH?
    Mockrát děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2013 14:00

alli (neregistrovaný)

Re: prodej nového OA do EU
      a co §19 odst. 4 ZDPH- Plátce, který dodává za úplatu nový dopravní prostředek do jiného členského státu osobě, která není registrovaná k dani v jiném členském státě, uskutečňuje plnění osvobozené od daně s nárokem na odpočet daně, pokud je nový dopravní prostředek přemístěn do jiného členského státu a plátce společně s pořizovatelem předloží místně příslušnému správci daně hlášení o dodání nového dopravního prostředku do jiného členského státu ve lhůtě pro podání daňového přiznání, ke kterému přiloží kopii vystaveného daňového dokladu.
      Správně měl být DD bez DPH
      když vám na FÚ tak dobře poradili, ať vám poradí, dle kterého § ZDPH může žádat osoba neregistrovaná k DPH v EU o vrácení DPH,
      pokud vím, tak mohou žádat osoby registrované k DPH v EU

• 13. 8. 2013 18:55

Mart36 (neregistrovaný)

O §19 odst.4 ZDPH jsem se zmínila. Přesto mi řekli,že pokud nám nedali DIČ tak faktura je s DPH. Volala jsem přímo i na kontrolní oddělení .
      Jsme prodejce aut a vždy jsme do eu prodávali pouze plátcům DD bez DPH. S prodejem soukromé osobě jsme se setkali poprvé. Tak teď nevím zda máme vystavit ODD a novou fakturu a podat opravné daň.přiznání a hlášení o dodání nového OA.
      Děkuji za odpověď

• 13. 8. 2013 20:24

alli (neregistrovaný)

Lepší je volat metodikovi nepřímých daní na bývalém FŘ. Osoba neregistrovaná k DPH vám nemůže žádné DIČ sdělit, protože limit pro to, aby se stala osobou identifikovanou k DPH z titulu pořízení zboží, je v každé zemi jiný (v ČR je to 326 tis. Kč). K čemu je tedy v ZDPH § 19 odst. 4? Vystavte ODD dle §43, podejte dodatečné přiznání a hlášení o dodání nového OA.
      zkuste se podívat na tento článek
      http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/mezinarodni-spoluprace-v-oblasti-dph-3522.html

• 14. 8. 2013 8:17

Mart36 (neregistrovaný)

Ještě jednou moc děkuji za odpověď a přeji Vám hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).