Pořízení zboží nebo dovoz?

• (neregistrovaný)

14. 8. 2013 7:46

Dobrý den,
    objednali jsme si 2x zboží od rakouské firmy, přišly nám 2 faktury s rakouským DIČ. Na první faktuře je podmínka DDP naše město, země původu Indonésie, nebylo procleno u nás. Toto je klasické pořízení zboží. Ale s druhou fakturou váhám. Je zde podmínka DAP naše město, a mám k tomu JSD, kde jsme my uvedeni jako deklarant, clo bylo vyměřeno 0, zboží šlo z Ukrajiny. Z pohledu DPH je toto dovoz? Ale zase mám fakturu s rakouským DIČ?
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2013 8:38

alli (neregistrovaný)

Re: pořízení zboží nebo dovoz?
      nezáleží, kdo vám fakturuje, ale zda zboží bylo propuštěno do volného oběhu v ČR
      píšete, že máte JSD - jde o propuštění zboží do volného oběhu v Rakousku nebo ČR?

• 14. 8. 2013 9:00

pavča123 (neregistrovaný)

Já nevím. Proclívali jsme to my (tedy za nás agentura v ČR), takže asi se jedná o propuštění zboží do volného oběhu v ČR.
      Teď jsem našla kolonku Kód z.odesl. je Ukrajina, Kód země určení je CZ, nebo to vyčtu ještě z jiné kolonky? JSD vidím poprvé, moc se v něm nevyznám.

• 14. 8. 2013 10:10

alli (neregistrovaný)

pokud máte "české" dovozní JSD, tak jde o dovoz zboží dle českého ZDPH
      myslím, že rakouské JSD byste určitě poznala aspoň podle toho, že by bylo v němčině

• 14. 8. 2013 10:16

pavča123 (neregistrovaný)

Děkuji. Občas si to člověk zbytečně komplikuje, hlavně že přemýšlím nad tím, co znamenají jednotlivé kolonky s kódama.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).