Re: insolvence
Na stránkách www.justice.cz sledujte, zda byla na vašeho zaměstnace zahájeno insolvenční řízení. § 109 insolvenčního zákona ukládá zákaz provádění exekuce. Od zahájení insolvenčního řízení nebudete provádět exekuční srážky, držet je v depozitu ani je vyplácet oprávněnému.
Pokud máte publikaci ,,exekuce srážkami ze mzdy 2013,, od JUDr. Jana Breburdy, pak na str. 306 máte danou situaci dobře a podrobně vysvětlenou.
Re: insolvence
Je dáno....myslím, že to v žádném zákoně nenajdete zakotveno, ale přesto byste měla sledovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 8. 2013 7:53
dobrý den, z již uvedených dotazů nejsem moc moudrá, proto prosím o radu zkušené. Zaměstnanec mi sdělil, že je v insolvenci. Všichni zde píší, že sledují insolvenční rejstřík, já jsem nenašla oporu v zákoně pro to, že je to povinnost zam-ele, i v knize Abeceda mzdové účetní autor uvádí, že toto tvrzení nemá oporu v zákoně. Dále je zde také uvedeno, že zastavení srážek nastává až jakmile insolvenční soud doručí rozhodnutí o schválení oddlužení. Insolvenční soud ani ins.správce zem-eli žádné rozhodnutí nezaslali, proto na dosud prováděné exekuce srážím a odesílám dál, ale teď jak to tu pročítám tak nevím .Je to můj druhý zem-ec v insolvenci a u prvního jsem od insol.správce oznámení obdržela. Děkuji za názory