Re: Kopie výplatní pásky
Já osobně jsem je nepřevzala. Jedná se o restauraci, kde provozní "jednou za čas" pásky přinesl a druhé směně je prý nechával ve stole u formulářů na inventury. Stalo se, že výplatní pásky za září, listopad a prosinec nemám, protože se ze stolu "ztratily". Když jsem si nyní žádala o kopie, bylo mi řečeno, že mi je neudělají, protože nám je provozní předal. Předal je tak, že je nechal ve stole. Účetní mi řekl, že ho to nezajímá, že je to můj problém. Několikrát jsem upozornila provozního, že pásky nemám a poslal mě za účetním. Ostatním ze směny také některé pásky chybí, ale neřeší to. Proto se ptám, zda má zaměstnavatel povinnost mi vystavit kopie či záleží na jeho "dobré vůli"?
Re: Kopie výplatní pásky
Děkuji paní Jasná. Problém je v tom, že s touto firmou jsou jen samé "problémy". Vím to i od bývalých kolegyň, které šli třeba na mateřskou. Jakékoli dokumenty či formuláře si musela vyžádat přímo sociálka, protože na žádosti kolegyň nereagovali. Tak bych potřebovala vědět, pokud si písemně požádám o kopie, má zaměstnavatel *povinnost* mi je vydat? Nevím totiž, jak si je mám "vynutit" nebo jestli je to "marný boj".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
15. 8. 2013 8:03
Dobrý den, prosím o radu. Má zaměstnavatel povinnost předat mi kopie výplatních pásek z minulého roku, pokud si o ně zažádám? Děkuji